Vorige | Volgende
Aangekocht

Koningslaan 54 Bussum

Deze woning is aangekocht

Omschrijving

*see English text below* Het huis 'De Wegwyzer' staat op een superlocatie in een van de mooiste lanen van het Spiegel. Dit prachtige en lichte huis met gevoel voor verhoudingen staat op een ruim perceel van 1250 m2. Met een woonoppervlakte van ca 315 m2 met 5 slaapkamers en 3 badkamers, een woonkeuken en bijkeuken, werkkamer, wijnkelder, veel verkeersruimte, een grote tuin, een garage en 2 schuren,...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Aangekocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1931-1944
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in woonwijk

Omschrijving

*see English text below*
Het huis 'De Wegwyzer' staat op een superlocatie in een van de mooiste lanen van het Spiegel. Dit prachtige en lichte huis met gevoel voor verhoudingen staat op een ruim perceel van 1250 m2.
Met een woonoppervlakte van ca 315 m2 met 5 slaapkamers en 3 badkamers, een woonkeuken en bijkeuken, werkkamer, wijnkelder, veel verkeersruimte, een grote tuin, een garage en 2 schuren, is dit het ideale gezinshuis voor een levendig gezin en zeer geschikt voor een woon-werkcombinatie. (Tuin)feesten, diners, vrienden, logees, het kan allemaal.

De huidige bewoners hebben het huis (gebouwd 1934) in 2010 zeer gedegen verbouwd. Electra en groepenkasten zijn vernieuwd, plafonds en wanden gestukt en het houtwerk is geschilderd. In de ramen zijn de oorspronkelijke roeden weer teruggebracht. De originele luiken zijn gerestaureerd. De keuken en badkamers zijn vervangen. Op de eerste verdieping is een deel uitgebouwd waarmee het aanzicht van de achtergevel in balans is gebracht. Alles met gevoel voor stijl en kwaliteit. Je hoeft niets meer aan dit huis te doen.

Het Spiegel is de mooiste en meest groene en gewilde buurt in Bussum. Kindvriendelijk, ruim opgezet en dichtbij goede scholen, vele sportclubs, winkels, restaurants en natuur. Het station ligt op loopafstand en brengt u in 20 minuten in Amsterdam. Ook de International school in Hilversum is gemakkelijk te bereiken.

Indeling

Begane grond
Via een sfeervolle veranda geeft de voordeur toegang tot een ruime hal met garderobe. De hal biedt toegang tot de werkkamer, de trap naar boven, kelder, wc en de woonkeuken.
De keuken is het kloppend hart van het gezinsleven. De kasten zijn gemaakt van massief eiken met handgrepen in de vorm van een tak. Het aanrechtblad is van natuursteen. De eettafel met ingebouwde bank tegen de muur is een gezellige plek voor ontbijt, lunch en diner.
De vloer van travertijn loopt vanuit de hal via de keuken door naar het overdekte terras. En door de openslaande deuren is de overgang van binnen naar buiten heel vanzelfsprekend.

Bij binnenkomst in de hal vallen meteen de grote dubbele deuren naar de zit- en eetkamer op. Ze nodigen uit om binnen te komen. De eetkamer en de zitkamer zijn verbonden in een ruimte en hebben toch ieder hun eigen configuratie. De eetkamer ligt aan de voorzijde met ruim uitzicht op de voortuin. De zitkamer ligt aan de achtertuin en heeft rond de open haard een grote schouw waarin het travertijn terugkomt. Aan beide zijden van de open haard zijn ingebouwde (boeken-)kasten. Op de vloer ligt licht eiken visgraatparket. Door de openslaande deuren stap je ook hier het overkapte terras op.

De werkkamer ligt aan de voorzijde van het huis, naast de eetkamer. Er is een deur vanuit de hal en een verbinding door dubbele deuren tussen de werk- en de eetkamer. Op de vloer ligt hetzelfde visgraatparket als in de eet- en zitkamer. Tegen het raam met prachtig uitzicht op de voortuin is een lang ingebouwd bureau gemaakt. Ook is hier een aansluiting voor de televisie. Een tuindeur geeft toegang tot de voortuin.

1e verdieping
Ongestoorde nachtrust vind je in de ruime ouderslaapkamer met een aantal aangrenzende vertrekken: een ruimte met ingebouwde kasten waar kleding en linnengoed een mooi geordende plek hebben, een badkamer met een regendouche, dubbele wastafel met lades en een ligbad. De vloer, wanden en ombouw zijn van marmer. En dan is er nog een lichte aangrenzende ruimte waar een bureau staat en een deur naar het balkon is. De kamer heeft veel ramen die uitkijken op de achtertuin. Je hebt hier veel privacy aangezien de achtergelegen huizen op vrij grote afstand staan en verscholen liggen achter het groen.
Op deze verdieping is er nog een 2e en 3e slaapkamer en een 2e badkamer met inloopdouche, wastafel en mooi vormgegeven plaats voor de wasmachine en droger. De wanden en ombouw van de wasunits zijn van Belgisch hardsteen. En er is een aparte wc.

2e verdieping
Op deze verdieping liggen de 4e en 5e slaapkamer. En een 3e badkamer; die is wat kleiner maar even praktisch ingericht met douche, wastafel en wc.
De 4 slaapkamers voor kinderen (en/of gasten of au pair) zijn allemaal ruim genoeg voor een bed, bureau, boeken, speelgoed en kleding.

Kelder
In de kelder bevindt zich een droge wijn- en voorraadkelder met toegang tot kruipruimte

Tuin
De tuin rondom het huis is onderhoudsvriendelijk aangelegd met veel groen en ruimte zonder al te veel hoge bomen. De zonligging op het west-zuidwesten maakt dat er veel licht is. De ochtendzon schijnt op het terras achter in de tuin, de avondzon staat tot laat op het perfect gelegen terras. Al heel vroeg in het voorjaar kan je hier aangenaam buiten zitten. Maar in de zomer is er ook voldoende schaduw om koel te blijven.

Chillruimte in de garage
In de garage is voor de kinderen een heerlijke chillruimte gemaakt. Maar zonder moeite is deze ruimte ook weer te gebruiken als garage.

Achter het huis staan twee ruime schuren voor tuingereedschap, tuinmeubels, gereedschap of opslag. Aan de voorzijde van het huis, voor de garage, is een carport waar fietsen geparkeerd kunnen worden.


Historie
De Wegwyzer werd gebouwd is 1934 en kreeg toen huisnummer 54A (nu 54). De eerste bewoner was de heer J.A. Sleeswijk met zijn gezin. Hij was uitgever van onder meer toeristische kaarten en zak-atlassen voor ‘wandelaars, wielrijders en automobilisten’. Dat verklaart de gevelsteen met de naam: ‘De Wegwyzer’. Een bijbehorende voetnoot: ‘Vanuit dit veilige huis kan men zijn levenspad vinden.’* Alleen al vanwege die tekst is dit een geweldig huis voor een gezin met opgroeiende kinderen.

*Citaat uit Spiegelschrift (nr. onbekend)

The villa 'De Wegwyzer' is located at a super location in one of the most beautiful avenues of the Spiegel. This beautiful and bright house with an eye for proportion is located on a spacious plot of 1250 m2.
With a living area of approximately 300 m2 with 5 bedrooms and 3 bathrooms, a kitchen and utility room, office, wine cellar, lots of traffic space, a large garden, a garage and 2 barns, this is the ideal family home for a lively family and very suitable for a living-work combination. (Garden) parties, dinners, friends, guests, everything is possible.
The current residents rebuilt the house (built 1934) in 2010. Electricity and group cabinets have been renewed, ceilings and walls plastered, and the woodwork has been painted. The original rods have been brought back in the windows. The original shutters have been restored. The kitchen and bathrooms have been replaced. On the first floor, a part has been developed that balances the appearance of the rear facade. Everything with a sense of style and quality. This house is ready to move in immediately.
Het Spiegel is the most beautiful, the greenest and most popular neighbourhood in Bussum. Child friendly, spacious and close to excellent primary and secondary schools, many sports clubs, shops, restaurants and nature. The train station is within walking distance and takes you to Amsterdam in 20 minutes. The International school in Hilversum is also a stone’s throw away with an easy connection.
Layout
Ground floor
Through an attractive veranda, the front door gives access to a spacious hall with wardrobe. The hall provides access to the office, the stairs to the top, basement, toilet and the kitchen.
The kitchen is the beating heart of family life. The cabinets are made of solid oak with branch shaped handles. The countertop is made of natural stone. The dining table with built-in bench against the wall is a cosy place for breakfast, lunch and dinner.
The travertine floor runs from the hall through the kitchen to the covered terrace. And through the French doors, the transition from the inside to the outside is very obvious.
Upon entering the hall, the large double doors to the lounge and dining room immediately catch the eye. They invite to enter. The dining room and the sitting room are connected in a space and yet each has its own configuration. The dining room is at the front with a wide view of the front garden. The sitting room is located on the backyard and has a large fireplace around the fireplace in which the travertine returns. There are built-in (book) cabinets on both sides of the fireplace. On the floor is light oak herringbone parquet. You can step onto the covered terrace through the French doors.
The office is at the front of the house, next to the dining room. There is a door from the hall and a connection through double doors between the work and dining room. On the floor is the same herringbone parquet as in the dining and sitting room. A long built-in desk has been made against the window with a beautiful view of the front garden. There is also a connection for the television here. A garden door gives access to the front garden.

1st floor
An undisturbed night's sleep can be found in the spacious master bedroom with a number of adjoining rooms: a room with built-in wardrobes where clothes and linen have a nicely organized place, a bathroom with a rain shower, double washbasin with drawers and a bathtub. The floor, walls and casing are made of marble. And then there is a light adjoining room with a desk and a door to the balcony. The room has many windows facing the backyard. You have a lot of privacy here since the houses behind are quite far away and hidden behind the greenery.
On this floor there is a 2nd and 3rd bedroom and a 2nd bathroom with walk-in shower, sink and nicely designed space for the washing machine and dryer. The walls and casing of the wash units are made of Belgian bluestone. And there is a separate toilet.

2nd floor
On this floor are the 4th and 5th bedrooms. And a 3rd bathroom; it is smaller but equally practical with a shower, sink and toilet.
The 4 bedrooms for children (and / or guests or au pair) are all spacious enough for a bed, desk, books, toys and clothes.
Cellar
In the basement there is a dry wine and storage cellar with access to the crawl space.
Garden
The garden around the house is landscaped with a lot of greenery and space without too many tall trees. The sunny location on the west-southwest means that there is a lot of light. The morning sun shines on the terrace in the back of the garden, the evening sun shines late on the perfectly situated terrace. You can sit outside here very early in the spring. But in the summer, there is also enough shade to stay cool.
Chill space in the garage
In the garage there is a lovely chill room, which has been made for the children. But this space can also be used as a garage without any effort.
Behind the house are two somewhat outdated but spacious sheds for garden tools, garden furniture, tools or storage. In front of the house, in front of the garage, is a carport where bicycles can be parked.
History
The Wegwyzer was built in 1934 and then received house number 54A (now 54). The first resident was Mr. J.A. Sleeswijk with his family. He was a publisher of tourist maps and pocket atlases for "walkers, cyclists and motorists". That explains the plaque with the name: "De Wegwyzer"(translated: “Direction post”). An accompanying footnote: "From this safe house one can find his life path." * Just because of that text, this is a great house for a family with growing children.

* Quote from Spiegelschrift

Kenmerken

Overdracht

Status
Aangekocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944
Daktype
zadeldak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
316 m²
Overige inpandige ruimte
28 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
74 m²
Bruto inhoud
1.120 m³
Perceeloppervlakte
1.250 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen
mechanische ventilatie, rookkanaal, tv kabel

Energie

Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Bussum
Sectie
E
Perceel
235
Oppervlakte
1250 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in woonwijk
Tuintype
achtertuin

Garage

Soort garage
aangebouwd steen, carport
Capaciteit
1
Voorzieningen
voorzien van elektra

Foto's

Interesse, vragen of opmerkingen?

Mail dan naar info@noorsohngenmakelaardij.nl of bel ons op 035-6781161

of vul ons formulier in